Sprogimas

Seimo opozicija kviečiasi A. Bilotaitę dėl buvusio VST vado išsakytų kaltinimų

kvieciasiSeimo opozicinės frakcijos ketvirtadienį su vidaus reikalų ministre Agne Bilotaite aiškinsis situaciją dėl buvusio Viešojo saugumo tarnybos (VST) vado Ričardo Pociaus išsakytų kaltinimų nekompetencija ir mobingu.

„Tai, ką pasakė R. Pocius dėl riaušių prie Seimo malšinimo, yra skandalinga informacija, parodanti Vidaus reikalų ministerijos vadovybės absurdišką nekompetenciją. Pagal išsakytus teiginius matome, kad riaušės Seime buvo malšinamos be jokio plano ir be teisinio pagrindo“, – sakė susitikimą inicijavusios Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis.

Ministrę į frakciją demokratai kviečia po pirmadienį „Delfi“ pasirodžiusio R. Pociaus interviu, kuriame šis pareiškė, kad su juo buvo susidorota ir apkaltino A. Bilotaitę nekompetencija. Prie šio susitikimo jungiasi ir kitos opozicinės frakcijos.

Iš pareigų pasitraukęs generolas teigė, jog po riaušių jo santykiai su ministre tapo įtempti, jis ne kartą sulaukė raginimų trauktis. Kai kuriuos jo teiginius A. Bilotaitė pavadino „liguistais kliedesiais“, o nepasitikėjimas R. Pociumi, anot jos, susijęs ne su riaušių malšinimu, o generolo požiūriu į darbą.

Buvusį VST vadą A. Bilotaitė apkaltino nebuvus darbe, melavus, nedalyvavus ministerijos organizuotuose pasitarimuose, teigė, jog jam nebuvo įmanoma prisiskambinti, nors nepaprastosios padėties metu jis turi būti pasiekiamas visą laiką.

Kelių opozicinių partijų atstovai pasiūlė atlikti parlamentinį tyrimą išsiaiškinti situacijai, abiem pusėms apsikeitus kaltinimais. Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ frakcijos seniūnas Lukas Savickas BNS patvirtino, kad bendrame opozicinių frakcijų susitikime gali būti aptarta ir parlamentinio tyrimo iniciatyva.

Apie 5 tūkst. žmonių pernai rugpjūtį buvo susirinkę prie Seimo Vilniuje išreikšti nepritarimą Vyriausybės planuojamiems ribojimams, skirtiems imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio Seimo kiemo. Pareigūnams ėmus juos atitraukti nuo pastato, kilo riaušės – į pareigūnus mėtyti buteliai, signalinės raketos, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode