Parama dėkojame




Sprogimas

EBPO ekspertai kurs įrankį Lietuvos viešojo administravimo sektoriaus efektyvumui matuoti

irankiĮ Lietuvą darbo vizitu atvykę Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) ekspertai su vidaus reikalų viceministre Sigita Ščajeviene aptarė numatomą įgyvendinti valstybės tarnybos pertvarką, viešojo administravimo sektoriaus stebėsenos ir efektyvumo matavimo poreikį. Po susitikimų ciklo su LR ministerijomis ir kitomis suinteresuotomis institucijomis, EBPO ekspertai pateiks siūlymus dėl viešojo administravimo sektoriaus efektyvumo stebėsenos.

EBPO kartu su Lietuvos vyriausybe pradėjo techninės paramos projektą „Viešojo administravimo vertinimas“, kurio tikslas – sukurti ir išbandyti rodiklių rinkinį, skirtą Lietuvos valstybės tarnybos ir viešojo administravimo efektyvumui matuoti ir vertinti.

„EBPO ekspertų rekomendacijomis rėmėmės nuo pat pradžių, kai tik ėmėmės valstybės tarnybos pertvarkos. Tarptautinių ekspertų dalyvavimas šiame procese yra itin vertingas. Šiuo atveju su jų pagalba turėsime naują įrankį, kuris padės mums pasiekti užsibrėžtų pertvarkos tikslų ir atneš naudą šalies viešajam valdymui“, – teigia vidaus reikalų viceministrė S. Ščajevienė.

Naujasis įrankis leis pamatuoti institucijų veiklą ir palyginti jų sukuriamą vertę, standartizuoti duomenų rinkimo metodikas, užtikrinti geresnį duomenų rinkimo suderinamumą su viešojo administravimo sektoriaus reformomis, stiprinti analitinius veiklos vertinimo ir valdymo gebėjimus, taip pat užtikrinti, kad duomenys ne tik renkami ir stebimi, bet ir naudojami valdymo sprendimams priimti.

Įgyvendinus projektą bus sukurta stebėjimo ir vertinimo sistemos analitinė sistema, rodiklių rinkinys ir duomenų rinkimo metodikos, ataskaitų teikimo ir efektyvaus informacijos naudojimo gairės.

Projektas įgyvendinamas Europos Komisijos lėšomis, jį pabaigti numatoma 2024 m. pradžioje.

VRM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode