Sprogimas

Verslui bus teikiamos naujos lengvatinės paskolos

lengvatEkonomikos ir inovacijų ministerija patvirtino naują verslui skirtą finansinę priemonę „Atviras kreditų fondas 3“, pagal kurią bus teikiamos lengvatinės paskolos. Priemone verslas galės pasinaudoti, kai „Invega“ atrinks finansų tarpininkus ir pasirašys su jais sutartis.

„Siekiame sudaryti palankesnes sąlygas verslui gauti finansavimą iš kredito įstaigų, kad šiuo sudėtingu laikotarpiu būtų galimybė įvykdyti suplanuotus projektus ar investicijas. Šiam tikslui skyrėme 85,1 mln. eurų grįžusių lėšų iš kitų priemonių“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė. 

Pagal priemonę smulkiajam ir vidutiniam verslui bei didelėms įmonėms finansavimas bus teikiamas paskolos ir finansinės nuomos (lizingo) būdu. Paskolos gavėjui bus taikoma palūkanų norma, susidedanti iš 3 mėn. EURIBOR ir finansų tarpininko maržos (iki 3 proc.). 

Sutartis su „Invega“ pasirašę finansų tarpininkai atrinks priemonės „Atviras kreditų fondas 3” sąlygas atitinkančius paskolos gavėjus, kuriems suteiks finansavimą. 

Taip pat primename, kad nuo karo nukentėjusios įmonės gali naudotis šiam tikslui parengtomis priemonėmis. Į „Invegą“ verslas gali kreiptis dėl tiesioginių paskolų apyvartinėms lėšoms likvidumui užtikrinti ir investicijoms finansuoti. Be to, krizės paveiktų įvairių sektorių įmonės gali pasinaudoti garantijų priemone apyvartinėms ir investicinėms paskoloms bei lizingo sandoriams.  Šių dviejų pagal Europos Komisijos Karo komunikatą parengtų priemonių bendra vertė siekia 170 mln. eurų.

Be to, „Invega“ šiuo metu verslui siūlo ir daugiau lengvatinių paskolų bei garantijų paskoloms priemonių. Jomis šiais metais jau pasinaudojo beveik 4 tūkst. šalies įmonių.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode