Sprogimas

Kauno meras apklaustas buvusio administracijos vadovo kyšio byloje

buvusioKauno meras Visvaldas Matijošaitis trečiadienį Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) kaip liudytojas apklaustas buvusio savivaldybės administracijos vadovo Viliaus Šiliausko kyšininkavimo byloje.

„Specialiųjų tyrimų tarnyboje trečiadienį lankėmės su kitais kolegomis. Susitikimo tikslas – prisidėti prie rezultatyvaus tyrimo atsakant į klausimus“, – BNS jo atstovo perduotame komentare teigė V. Matijošaitis.

„Per šiuos metus ne kartą viešai ir garsiai sakiau, kad savivaldybė bendradarbiaus su pareigūnais. Nuo pat kovo mėnesio teikėme visus jų prašytus dokumentus bei informaciją. Darome tą ir toliau“, – tvirtino jis.

Pirmasis apie tai pranešė visuomeninio transliuotojo LRT naujienų portalas.

Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovė spaudai Renata Keblienė BNS sakė, kad meras, kaip ir aštuoni kiti savivaldybės darbuotojai, buvo apklausti liudytojais. Tarp apklaustųjų – ir miesto vyriausiasis architektas, Statybų valdymo skyriaus vedėjas.

Tuometinis Kauno savivaldybės administracijos vadovas V. Šiliauskas įtariamas paėmęs 140 tūkst. eurų kyšį iš bendrovės „Autokausta“ vadovo Juozo Kriaučiūno.

Pasak teisėsaugos, kyšis galimai duotas už palankius sprendimus sudarant ir vykdant statybų, rangos darbų sutartis.

Anot prokurorų, tai didžiausias iki šiol rastas kyšis Lietuvoje.

Teisėsaugai pradėjus tyrimą, Kauno miesto savivaldybės taryba V. Šiliauską atleido iš pareigų.

Pasak Specialiųjų tyrimų tarnybos, buvo areštuota apie 170 V. Šiliauskui priklausančių nekilnojamojo turto objektų, kurių rinkos vertė, anot tarnybos, yra „septynženklė“, taip pat areštuota 15 kitam įtariamajam, „Autokaustos“ vadovui J. Kriaučiūnui priklausančių nekilnojamojo turto objektų.

Apie šį ikiteisminį tyrimą pranešta šiemet kovą.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode