Sprogimas

Iš pareigų atleidžiamas Viešojo saugumo tarnybos vadas R. Pocius

saugumoIš vidaus tarnybos atleidžiamas Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadas Ričardas Pocius.

Vidaus reikalų ministerija (VRM) antradienį pranešė, kad jis nuo spalio 20-osios atleidžiamas šalių susitarimu generolui pateikus prašymą.

Pats R. Pocius BNS pabrėžė, kad jį atleidžia Vyriausybė, ne ministerija, ir kad situacijos nekomentuoja.

„Ar ministerija mane atleidžia? Kiek žinau, ne ministerija, o Vyriausybė. Kol kas nemačiau jokių dokumentų, kad mane atleidžia, tai nieko ir nekomentuosiu“, – BNS antradienį sakė generolas.

Tuo metu ministerija teigia visiems statutinių tarnybų vadovams kelianti vienodus reikalavimus.

„VST ir visoms kitoms statutinėms tarnyboms nepaprastosios padėties metu tenka ypatingas vaidmuo ir nacionalinį saugumą užtikrinančios užduotys, kurioms reikalingas veiksmų koordinavimas, susiklausymas ir pasitikėjimas. Visiems tarnybų vadovams keliami vienodi nuolatinės parengties, pasiekiamumo, keitimosi informacija reikalavimai. Priimant svarbius sprendimus dėl pareigūnų parengties, aprūpinimo, grėsmių valdymo, būtinas visų be išimties už viešąjį saugumą atsakingų tarnybų įsitraukimas“, – teigiama VRM pranešime.

VST vadą vidaus reikalų ministro teikimu skiria ir atleidžia Vyriausybė.

Birželį R. Pociui skirtas papeikimas už tarnybinį nusižengimą, padarytą pažeidus Vidaus tarnybos statuto, Viešojo saugumo tarnybos nuostatų, VRM darbo reglamento nuostatas.

VRM tuomet tvirtino, kad R. Pocius, pažeisdamas statutinėje tarnyboje griežtai reglamentuotą tarnybinį pavaldumą, nevykdydamas vadovybės nurodymo, rodė neigiamą pavyzdį įstaigos darbuotojams ir kitų statutinių įstaigų vadovams.

„Pažymėtina, jog R. Pociui esant ne eiliniam statutiniam pareigūnui, o įstaigos vadovui, taikomi aukštesni atsakomybės, funkcijų ir uždavinių įgyvendinimo, teisės aktų laikymosi ir kiti reikalavimai“, – tuomet rašyta VRM pranešime.

VST vadas žadėjo šią nuobaudą skųsti teisimui.

R. Pocius tarnybai vadovauja nuo 2015 metų. Prieš tai jis tarnavo kariuomenėje, teisėsaugoje: buvo Karo tarnybos skyriaus viršininkas, Lietuvos karo policijos vadas, dirbo Krašto apsaugos ministerijos Generalinėje inspekcijoje, Specialiųjų tyrimų tarnyboje, Lietuvos taupomajame banke.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode