Sprogimas

Muziejuje – šventinių idėjų mugė

Praėjusio šeštadienio popietę Mažeikių muziejus vėl buvo pilnas žmonių. Čia vyko šventinių idėjų mugės atidarymas, o renginio sumanytoja muziejininkė Jūratė Miliauskytė sakė, kad muziejus po renovacijos projekto įgyvendinimo dabar atrodo kaip naujas, tuo pačiu atsiranda kitos galimybės, o su jomis – naujos mintys.

  

 

Pati idėja nėra labai nauja, bet Mažeikių muziejuje ji realizuojama pirmą kartą.

Kepant pirmą tokį „blyną“, pradžioje buvo truputį nuogąstauta, kad dalyvių gali būti vos keli, jog to gali niekam ir nereikėti, bet visa tai jau praeityje. Muziejininkų tikėjimu ir pastangomis šiandien galime tik pasidžiaugti.

Renginio metu pakalbinta J.Miliauskytė „Būdui žemaičių“ sakė: „Labai norėčiau palinkėti, kad tos idėjos, kurios čia pateiktos, padėtų lankytojams patiems tapti kūrėjais ir susikurti kažką originalaus įvairioms savo šventėms. Tai gali būti gimtadieniai, įvairūs jubiliejai, krikštynos, vestuvės, išleistuvės, Paskutinis skambutis, kalėdiniai renginiai ir pan. Norėčiau palinkėti, kad ateinančiais metais žmonės būtų laimingesni, kad jiems namuose netrūktų šilumos, šviesos ir jaukumo.“

       Šmaikščioje mugės lankymo instrukcijoje organizatoriai nurodo, kad joje galima: sėstis ant laisvų kėdžių ir supamo krėslo (draugiškai dalijantis su kitais lankytojais); fotografuotis prie patikusių idėjų; pasiimti norimas vizitines korteles; klausytis pasirinktos šventinės muzikos; matuotis patikusį papuošalą; užsirašyti tuščioje kortelėje kilusią genialią idėją bei dalyvauti akcijoje „Padovanok muziejui praėjusio šimtmečio Kalėdų eglutės žaisliuką“.

       Mugės atidarymo metu kalbėjęs muziejaus direktorius Vaidotas Balzeris padėkojo J. Miliauskytei už puikią idėją, o savo kolektyvui – už idėjos palaikymą ir realizavimą. Direktorius pasidžiaugė, kad susirinko gausus būrys dalyvių, kvietė įvertinti ir pasidžiaugti visa muziejaus ekspozicija ir parodomis. Visus jaukaus ir šilto susibūrimo dalyvius pakvietė neskubėti skirstytis, o dar atsigerti kvapnios arbatos ir kavos, pasivaišinti meduoliais.

     Mugėje savo puošnumu ir meniškumu išsiskiria bei krenta į akis „Lygijos papuošalai“. Darbų autorė Lygija Pociuvienė džiaugėsi galimybe parodyti darbus naujoje erdvėje ir šventinių idėjų kontekste. Moteris yra savamokslė ir šiuo metu pauošalų kūrimas jai yra kaip laisvalaikio pomėgis, nors kažkada bandė iš to pragyventi. Pašnekovė turi keletą diplomų, tačiau dėl nepalankios ekonominės situacijos šiandien negali savęs visiškai realizuoti kaip kūrėja.

   Nors dėl darbų įvairovės sunku suminėti visus dalyvius, tačiau pati mugė atitinka pagrindinį sumanymą. Ji yra šviesi ir tikrai šventiška.

   Beje, mugės lankymo instrukcijoje nurodyta, ką kiekvienam atlikti būtina: ateiti ir išrinkti simpatiškiausių ir naudingiausių idėjų autorius; pasigirti visiems sutiktiems, kad buvote muziejuje ir pamatėte šią parodą; atvesti į mugę dar mažiausiai tris žmones.

    Vytas ALEKNAVIČIUS          

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode