Sprogimas

S.Skvernelis lieka dirbti vidaus reikalų ministru

Apie atsistatydinimą neseniai paskelbęs vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis lieka dirbti. Tai jis pranešė pirmadienį po susitikimo su ministru pirmininku Algirdu Butkevičiumi.

„Aš tikrai labai vertinu pasitikėjimą, palaikymą ne tik man kaip asmeniui, bet ir visiems darbams, kuriuos darome vidaus reikalų sistemoje kaip komanda, taip pat - žmonių nuomonę ir palaikymą ir tikrai priimu sprendimą dirbti su ministru pirmininku komandoje tą likusį laiką iki kito rudens“, - sakė S.Skvernelis.

Tuo metu premjeras A.Butkevičius teigė, kad vidaus reikalų ministras per vadovavimo ministerijai laiką atliko „didžiulius darbus“ ir tai atsispindi ne tik statutinių pareigūnų, bet ir visuomenės išreikštame pasitikėjime.

Jis taip pat sakė esąs patenkintas būsimais vidaus reikalų ministro planais reformuojant vidaus reikalų sistemą.

Ministras pirmininkas taip pat nurodė, jog Vyriausybė kitų metų biudžete ieškos lėšų mažiausią darbo užmokestį gaunančių statutinių pareigūnų algoms pakelti iki 600 eurų.

A.Butkevičius sakė, kad S.Skvernelio atsistatydinimo pareiškimas buvo „skubotas ir padiktuotas emocinės susidariusios situacijos“.

Premjeras nurodė, kad prezidentę Dalią Grybauskaitę apie sprendimą palikti S.Skvernelį dirbti informuos trečiadienį.

„Pastaruoju metu su prezidente nekalbėjau ir tikrai nenoriu vertinti jos pasisakymų. Aš su ja susitiksiu trečiadienį ir aš informuosiu apie mano priimtą sprendimą, nes aš atsakau už kabineto narių darbą“, - sakė A.Butkevičius.

Prezidentė S.Skvernelio sprendimo likti poste nevertina.

„Tai yra ministro apsisprendimas“, - BNS prezidentės poziciją pirmadienį perdavė jos atstovė Skaistė Plaušinytė.

Tuo metu S.Skvernelis sakė, kad jo sprendimas įteikti atsistatydinimo pareiškimą neturi „nieko bendro“ su artėjančiais Seimo rinkimais, kurie turėtų vykti kitų metų rudenį.

„Rinkimai man dar neprasidėjo ir neprasidės“, - teigė ministras.

Paklaustas, kaip jam seksis dirbti po apsižodžiavimo su prezidente ir Seimo pirmininke Loreta Graužiniene, S.Skvernelis teigė, jog dirbs „remdamasis Konstitucija ir įstatymais“.

„Aš esu šalininkas griežto įstatymų laikymosi. Yra Konstitucijoje mūsų ir įstatymuose atribotas valdžių pasidalijimo principas“, - pridūrė jis.

S.Skvernelis atsistatydinimo pareiškimą įteikė lapkričio 20 dieną, kai sulaukė prezidentės Dalios Grybauskaitės kritikos tiek dėl įvykusio incidento, kai, įtariama, iš policijos komisariato Vilniuje pabėgo ginkluotas asmuo su automatu, tiek dėl netinkamo valstybės vadovų informavimo apie to asmens paieškos operaciją.

Po lapkričio 19 dieną vykusios paieškos operacijos S.Skvernelis įsivėlė į konfliktą su L.Graužiniene. Ji pareiškė, kad operacijos metu per pokalbį telefonu iš ministro negavo informacijos apie įvykį. Tuo metu S.Skvernelis teigė, kad parlamento pirmininkė jam trukdė dirbti.

Ministrus premjero teikimu skiria ir atleidžia prezidentas.

„BNS Spaudos centras“

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode