Sprogimas

Ragina priimti bendrą sprendimą

2015 m. lapkričio 26 d. Seimo narys Kęstutis Bartkevičius raštu kreipėsi į Lietuvos Respublikos Vyriausybę prašydamas padėti Valstybinei kelių transporto inspekcijai prie Susisiekimo ministerijos ir Žemės ūkio ministerijai rasti bendrą sprendimą dėl žemės ar miško ūkio traktorių, jų priekabų transporto priemonės identifikavimo numerio (VIN) ir pasaulinio transporto gamintojo identifikavimo kodo (WMI) suteikimo.

Parlamentaras dar š.m. spalio mėnesį kreipėsi į Valstybinę kelių transporto inspekciją prie Susisiekimo ministerijos ir Žemės ūkio ministeriją, siekdamas padėti išspręsti UAB „Western Fabrications“ susidariusią situaciją, kuri viena iš pirmųjų įmonių Lietuvoje, pradėjusių gaminti traktorines puspriekabes ir kitas metalo konstrukcijas, kurios gaminama produkcija apie 70–80 proc. eksportuojama į kitas šalis, tokias kaip Daniją, Švediją, Suomiją, Estiją, Latviją, Čekiją, Lenkiją, Norvegiją, ir todėl susiduria su problema, kad norint sertifikuoti gaminamą produkciją reikalingas transporto priemonės identifikavimo numeris (VIN).

„Minėtų institucijų atsakymas nustebino, jos informavo, kad minėtas reglamentavimas nepatenka nei į Inspekcijos, nei į Žemės ūkio ministerijos kompetencijos sritį, todėl raštu kreipiausi į Vyriausybę prašydamas atsakingai įvertinti minėtų institucijų pateiktus atsakymus ir pavesti Vyriausybės įgaliotoms institucijoms, paskirtoms atlikti žemės ūkio ir miškų traktorių atitikties įvertinimą bei išduoti jų tipo patvirtinimą, dėl žemės ar miško ūkio traktorių, jų priekabų VIN struktūros ir WMI kodo suteikimo ir teisinio reglamentavimo įtvirtinimo poįstatyminiuose teisės aktuose“, – susidariusią situaciją aiškino K. Bartkevičius.

Seimo informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode