Sprogimas

Pradeda įgyvendinti naują socialinį projektą

      Trečiadienį Mažeikių moterų taryba pakvietė kavinių, restoranų, valgyklų ir kitų maitinimo bei su maistu susijusių įstaigų savininkus bei atstovus į naujo socialinio projekto „Palikta kava“ pristatymą, kuriame išsamiai papasakota apie patį projektą ir pakviesta prie jo prisidėti.

 

Atėjo iš Italijos

      Moterų tarybos pirmininkė Laima Nagienė susirinkusiesiems pateikė projekto „Palikta kava“ esmę. Pasak jos, ši idėja gimė Italijoje, kur žmonės, pirkdami kavą sau, nuperka ir palieka jos kitam, kuris galbūt tuo metu neturi galimybės nusipirkti kavos puodelio. „Anksčiau prieššventiniu laikotarpiu jūs vaišindavote senjorus kava patys, – kreipdamasi į maitinimo įstaigų atstovus, sakė L. Nagienė, – o dabar lankytojai vaišins vieni kitus. Mes siūlome, kad šis projektas būtų ne Kalėdoms, ne kam kitam, bet kad jis būtų tęstinis, vyktų visus metus, gal prisijungtų daugiau kavinių. Situacija tokia – aš pavalgiau pietus, noriu atsigerti kavos, bet aš užmoku ne už vieną, o už du ar daugiau, palieku kavos kitam. Iš karto, priėjus prie kavinės, turim pamatyti kažkokį ženklą, lipduką, kad čia yra paliktos kavos. Norėtume startuoti adventui prasidėjus, gal tai pavyks.“

      Projektą, kuris jau vyksta ir kituose Lietuvos miestuose, išsamiai pristatė jo iniciatorė ir koordinatorė Lina Rimkienė, pasak kurios, daug žinių suteikė ir patirtimi pasidalijo Alytaus projekto koordinatorius.

Idėjai pritarė

      Susitikime dalyvavę radijo stoties „Mažeikių aidas“ direktorius Remigijus Bertašius, UAB „Piropas“ vadovė Rasita Mikelaitienė, kavinės „Rosso“ savininkas Egidijus Ruškys, Mažeikių Švč. Jėzaus Širdies parapijos bažnyčios tarybos narė Daiva Meškienė, kavinės „Picerija“ savininkai, Trečiojo amžiaus universiteto atstovės bei vienos iš valgyklų atstovai vieningai pritarė idėjai, sakė nuoširdžiai prisidėsią prie projekto įgyvendinimo ir domėjosi, kaip tai turėtų būti daroma.

      L. Nagienė ir L. Rimkienė informavo, jog projektas turėtų startuoti gruodžio 1 d., iki to laiko visiems projekto dalyviams bus pateikta visa informacija, lipdukai, indai ir kitos reikalingos priemonės.

      „Šis projektas yra visiško pasitikėjimo projektas, – sakė L. Rimkienė. – Svarbiausia, kad žmonės būtų geranoriški ir pasidalintų bent jau puodeliu garuojančios kavos su negalinčiu jos nusipirkti.“

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode